Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto, jest wspaniała opcją dla gospodyń domowych, które nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni.
Pachnące, duże, delikatne i mega przepyszne. Jedzenie tej szarlotki to czysta przyjemność. Zapisz przepis, gotuj i ciesz się jego smakiem wraz ze znajomymi i rodziną!
Najpierw za pomocą miksera ubij jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowy w osobnej misce.
Następnie dolej do miski mleko i olej słonecznikowy. Wszystko dobrze wymieszaj.
Kolejno przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól do innego pojemnika. Wymieszaj i dodaj do składników w drugiej misce, wymieszaj.
Teraz obierz jabłka i usuń nasiona. Następnie pokrój je w cienkie plasterki.
Weź naczynie do pieczenia i nasmaruj je olejem. Następnie rozprowadź połowę przygotowanych jabłek. Wlej ciasto i rozłóż drugą część jabłek.
Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni, piecz około 40 min, w zależności od piekarnika. Sprawdzaj gotowość ciasta za pomocą drewnianego szpikulca.
Prev Post
Comments are closed.