Składniki:
fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i schłodzone masło wymieszać – czas 5 s/ obr poz 4
Dodać pozostałe składniki i ucierać – czas 20 s/obr poz 5, a następnie czas 15 s/ obr poz 4
Ciasto podzielić na dwie części i schłodzić w zamrażalce – jedna ok 550 g, druga wynikowa
Rozwałkować ciasto (550 g) umieścić w dużej prostokątnej blaszce – ja umieściłam w okrągłej 😉
Ponakłuwać ciasto widelcem i nałożyć masę jabłkową
Pozostałe ciasto rozwałkować ułożyć na masie jabłkowej – można stworzyć szachownicę z pasków
Piec ok 60 min w piekarniku nagrzanym do 200 st
Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com
Prev Post
Next Post
Comments are closed.