0,5 l mleka połączyć z mąką oraz żółtkami i proszkiem budyniowym. Całość należy rozmieszać, najlepiej mikserem do momentu, aż znikną wszystkie grudki. Resztę mleka zagotować w jednym garnku z cukrem waniliowym, zwykłym cukrem i masłem.
Powoli (małym strumieniem) do tego garnka wlewamy masę, która została przygotowana na samym początku. Całość gotujemy do momentu, aż się zestygnie. Uwaga! Wszystko mieszamy przez cały czas, aby się nie przypaliło.
Na blaszce, na dnie umieszczamy papier do pieczenia i na to wykładamy krakersy, aby zakryć całe dno. Na to kładziemy jedną warstwę ciepłego jeszcze kremu.
Na krem wykładamy kolejną warstwę krakersów i ponownie nakładamy ciepły krem. Warto nałożyć trzecią warstwę kremu na samą górę, a potem wszystko wstawić minimum na jedna godzinę do lodówki.
Comments are closed.