Dziś mam dla Ciebie przepis na sernik w trochę innej odsłonie niż tradycyjny, ale równie smaczny i wyjątkowo delikatny! Szczególnie polecam go osobą, które kochają połączenie bananów i czekolady!
Zmiel drobna ciastka w blenderze. Polej roztopionym masłem i wymieszaj. Umieść je w naczyniu do pieczenia, przykryj nimi dno i boki, dobrze dociskając je do ścianek formy. Wstaw do lodówki na 40 minut.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę razem z mlekiem i 50 ml śmietanki. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy i polej nią herbatniki.
Rozprowadź równomiernie i wstaw do lodówki na około 40 minut Następnie rozłóż równo skondensowane mleko na warstwie czekolady i kolejno obrane, pokrojone na pół banany.
W blenderze połącz twaróg z pozostałą śmietaną i polej deser. Wygładź i posyp na wierzchu kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Smacznego!
Comments are closed.