Szybki serniczek bananowy, który przygotujesz w kilka minut – bez pieczenia

Desery są uwielbiane zarówno przez małych i dużych smakoszy. Sernik jest w tradycji naszej kuchni już od bardzo dawna, znany i lubiany przez wszystkich.

Dziś mam dla Ciebie przepis na sernik w trochę innej odsłonie niż tradycyjny, ale równie smaczny i wyjątkowo delikatny! Szczególnie polecam go osobą, które kochają połączenie bananów i czekolady!

Składniki

  • Herbatniki– 250 g
  • Masło – 125 g
  • Czekolada mleczna – 50 g
  • Gorzka czekolada – 90 g
  • Śmietana kremówka – 100 g
  • Gotowanie mleko skondensowane – 200 g
  • Banany – 350 g
  • Twaróg – 400 g
  • Kakao – 20 g

Przygotowanie

Zmiel drobna ciastka w blenderze. Polej roztopionym masłem i wymieszaj. Umieść je w naczyniu do pieczenia, przykryj nimi dno i boki, dobrze dociskając je do ścianek formy.  Wstaw do lodówki na 40 minut. 

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę razem z mlekiem i 50 ml śmietanki. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy i polej nią herbatniki.

Rozprowadź równomiernie i wstaw do lodówki na około 40 minut Następnie rozłóż równo skondensowane mleko na warstwie czekolady i kolejno obrane, pokrojone na pół banany.  

W blenderze połącz twaróg z pozostałą śmietaną i polej deser. Wygładź i posyp na wierzchu kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!