Jeśli szukasz smacznych i szybkich propozycji na jesienny obiad, wypróbuj trzy niezawodne przepisy na zupy. Nie tylko Cię rozgrzeją i dostarczą niezbędnych wartości odżywczych, ale też przyrządzisz je w kilka chwil. Zawierają wyłącznie naturalne składniki, łatwo dostępne o każdej porze roku.
Do przygotowania tej pożywnej zupy potrzebujesz następujących składników:
Wykonanie:
Przygotowanie zupy zacznij od opłukania i ugotowania w wodzie lub bulionie kaszy manny. Kasza będzie gotowa po około 15 minutach. W międzyczasie pokrój warzywa i wędlinę w kostkę. Następnie podsmaż na maśle pokrojona cebulę, dodaj do niej warzywa i duś około 5 minut.
Po tym czasie dodaj kiełbasę i zestaw patelnię z kuchenki. Tak przygotowane warzywa dopraw papryką i przełóż do garnka. Dolej wodę oraz dodaj kaszę manną i resztę przypraw. Całość gotuj do miękkości, a kilka minut przed końcem dodaj przeciśnięty czosnek. Gotowe! Zupę możesz jeszcze udekorować przed podaniem świeżymi ziołami.
Comments are closed.