Szyszki

Robiąc porządki w szafkach kuchennych nie wiedziałam co poczynić z masą krówkową – a właściwie krówkową o smaku kawowym. Pomyślałam więc że może pierwszy raz w życiu zrobię szyszki.

Za ryżem preparowanym zwiedziliśmy cały sklep bo nie mieliśmy pojęcia gdzie mogą rzucić taki rarytas 😆 Znaleźliśmy przy orzechach na samym dole półki – przy ziemi praktycznie 😉

Dzisiejszy przepis pożyczyłam z bloga  “Gotowanie z pasją”. Wielkie dzięki za cudowny przepis.

Składniki:

  • masa krówkowa kajmakowa
  • opakowanie ryżu
  • 120 g margaryny lub masła

fot. gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Przygotowanie:

  • Masło rozpuszczamy w garnku.
  • Do rozpuszczonego masła dodajemy masę i czekamy aż się wszystko ładnie rozpuści, cały czas mieszając.
  • Do rozpuszczone masy dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Pozostało nam już tylko uformować kulki czy szyszki i odstawić do zastygnięcia – dla ułatwienia można włożyć masę do silikonowej formy na muffinki 🙂

U nas pozostawione zostały na całą noc.

Przepis dodany za zgodą autora pochodzi z https://gotowanie-z-pasja.blogspot.com

Smacznego!

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem ze znajomymi!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!