Marynowana wołowina może być przechowywana przez bardzo długi czas i jest bardzo smaczna. Kolejna ważna kwestia: podczas przechowywania mięsa nie zapomnij obracać go od czasu do czasu, aby nie wysychał z góry i nie zwilża od dołu. Ta przekąska jest sto razy lepsza niż zwykłe salami. Koniecznie spróbuj!
Do worka wsyp sól, cukier, pieprz, wlej wódkę i olej. Wymieszaj marynatę energicznie potrząsając zawiązanym workiem..
Wrzuć do worka kawałek mięsa (najlepiej bez żył) wymieszaj w marynacie i zawiąż torbę.
Pozostaw mięso w lodówce na 3 dni, obracając je raz lub dwa razy dziennie tak, aby było dobrze namoczone w zalewie.
Wyjmij mięso. Nie płucz go, po prostu wytrzyj go ręcznikiem papierowym. Ciesz się prostą i smaczną przekąską! Smacznego!
Comments are closed.