Znalazłem – idealny przepis na mięso. Delikatna i soczysta wołowina po kremlowsku.

Pyszne, sycące danie, które zadowoli całą rodzinę, ale także goście będą zaskoczeni jego smakiem. Do przepisu użyto minimum przypraw, ale smak jest niezwykły!

Delikatna i soczysta wołowina po kremlowsku, która dusi się przez 2 godziny na maśle, zasmakuje z pewnością nawet najbardziej wymagającym smakoszom.

Mięso Kremlowskie

SKŁADNIKI

  • 1 kg wołowiny
  • 2 cebule
  • 10 ząbków czosnku
  • 150 ml wody
  • 200 g masła
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu

Najsmaczniejsze mięso

PRZYGOTOWANIE

Pokrój mięso na średnie kawałki wzdłuż włókien.

Obierz cebulę i czosnek i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą.

Pokrój krążki cebuli.

Posiekaj drobno czosnek.

Pokrój masło w dużą kostkę.

Umieść kawałki mięsa w garnku lub patelni o grubym dnie.

Kremlowskie mięso w powolnej kuchence

Połóż krążki cebuli na mięsie.

Kremlowska wołowina

Zalej mięso ciepłą wodą i połóż plasterki masła na cebuli.

Kremlowska wołowina w powolnej kuchence

Zamknij patelnię pokrywką i włącz ogień. Kiedy potrawa zacznie się gotować, zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez godzinę (nie podnoś pokrywki).

Po godzinie wrzuć czosnek na patelnię. Dodaj cukier, sól i ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Pyszna Wołowina

Gotuj jeszcze godzinę, nie zdejmuj pokrywki! Wołowina po kremlowsku jest gotowa.

Gotowany ryż lub ziemniaki, świeża surówka będą idealnym dodatkiem do tego pysznego dania. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!