– 6 jajek,
– 250 ml mleka,
– 90 g mąki,
– pół łyżeczki soli,
– 3 łyżki masła,
– 3 duże jabłka pokrojone w plasterki,
– 4 łyżki cukru,
– 1 łyżeczka cynamonu.
Zaczynamy od ubicia jajek. Dodajemy do nich najpierw mleko, potem mąkę i na koniec szczyptę soli. Ubijamy na gładką masę.
Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni. Masło wkładamy do piekarnika w żaroodpornym, szklanym naczyniu. Roztapiamy je.
Na roztopionym maśle układamy plasterki jabłek.
Jabłka zalewamy masą i posypujemy cynamonem.
PS. Jeśli lubicie słodsze desery, dodajcie trochę brązowego cukru.
Ciasto pieczemy przez 15-20 minut. Na pewno bardzo Wam posmakuje!
SOURCE: YOUTUBE
Jeśli macie jakieś wątpliwości, jak przygotować ten deser, zerknijcie na wideo:
Tekst pochodzi z: https://podaj.to/
Comments are closed.