Najpierw wymieszaj twarożek z kaszą manną, masłem, wanilią i cukrem, na gładką masę. Blender tutaj będzie bardzo przydatny.
Dodaj osobno ubite jajka do masy twarogowej i wymieszaj wszystko za pomocą miksera. Masa musi być jednolita.
Następnie przygotuj ciasto: wymieszaj mąkę z kakao, dodaj cukier. Dodaj sodę wymieszaną z łyżeczką octu i dodaj do suchych składników. Wszystko dobrze wymieszaj.
Dodaj miękkie masło do mąki i wymieszaj składniki dłońmi na „okruchy”.
Posmaruj naczynie do pieczenia masłem i posyp mąką.
Na dno formy o średnicy 20 cm wysyp połowę okruchów ciasta, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni blachy.
Wymieszaj wiśnie z cynamonem i ułóż w formie. Wiśnie nadają się zarówno świeże jak i mrożone.
Połóż masę z twarogiem na wiśnie, wygładź powierzchnię łyżką.
Posyp zapiekankę pozostałą połową okruchów z ciasta. Piecz zapiekankę w temperaturze 180 ° przez 75 minut.
Najsmaczniejsza zapiekanka z twarogu jaką kiedykolwiek jadłaś jest gotowa! Musisz poczekać, aż ostygnie, a następnie pokroić na porcję porcję. Smacznego!
Twaróg jest niesamowicie uniwersalnym produktem, połączony z owocami zachwyca swoim smakiem w niejednym deserze!
Comments are closed.