Zapiekany kalafior jakiego jeszcze nie jadłaś, przygotujesz go w 5 min!

Jeśli lubisz gotować – spróbuj tego przepisu. Jest bardzo prosty i niesamowicie smaczny. Możesz przygotować go na różny sposób, zastępując tylko jeden składnik.

Po prostu zmień szynkę na kiełbasę, lub salami, a cały posiłek uzyska zupełnie inny smak!

Składniki :

  • 1 kg kalafiora
  • 3 jajka
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 850 g szynki / kiełbasy
  • masło
  • sól
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C.

Różyczki kalafiora ugotuj w osolonej wodzie.Na patelni rozpuść masło a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.Dodaj ugotowany kalafior.

W misce roztrzep jajko, dodaj śmietanę, szczyptę soli, posiekaną szynkę bądź kiełbaskę.Wszystko razem dokładnie mieszamy i zalewamy przygotowana mieszanką kalafiora. Pieczemy na złoty kolor. Smacznego!

 

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!