Odżywia skórę, pomaga przy trudno gojących się ranach i na blizny.
Przygotuj:
Przygotowanie :
Orzechy poćwiartuj, marchewki zetrzyj na tarce, włóż do butelki i wszystko zalej oliwą, zamknij butelkę i pozostaw w słonecznym miejscu przez około miesiąc.
Olejek pomaga również przy łuszczycy, egzemie, zmarszczkach, plamach starczych i opryszczce.
Działanie orzecha pomaga przy anemii, złej morfologii krwi, przy bólu gardła, chorobach układu oddechowego (zwłaszcza zapaleniu oskrzeli) oraz niedoczynności tarczycy.
Przygotuj:
Przygotowanie:
Zielone orzechy, pokrój w ćwiartki, włóż do szklanej butelki (słoika), zalej miodem, zamknij i odstaw na 40 dni (w ciemnym miejscu np. w spiżarni), spożywaj 1 łyżeczka rano (na pusty żołądek).
Comments are closed.