Złote placuszki twarogowe z chrupiącą skórką. Kilka chwil i gotowe. Kocham je jeść <3

Poznaj nasz przepis na placuszki z twarogiem! Kolejna alternatywa dla naleśników. Przepis jest łatwy, a placuszki będą szybko gotowe do zjedzenia.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 6 łyżek cukru (możesz dać mniej)
  • 200 g twarogu
  • 200 ml kefiru
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej.

Przygotowanie:

Cukier wymieszaj z jajkami, potem dodaj kefir i sodę. Kefir i jajka wyciągnij z lodówki, około 20 minut przed przygotowaniem. Do przygotowanej mieszanki przesiej mąkę i dodaj twaróg. Wszystko dobrze wymieszaj, najlepiej przy pomocy blendera.

Placuszki kładź łyżką na rozgrzanym oleju na patelni. Powinny usmażyć się z obu stron na złocisty kolor. Gotowe można odsączać na ręczniku papierowym, wtedy nadmiar tłuszczu nie zostanie na nich. Tak przygotowane placuszki twarogowe można oprószyć cukrem pudrem, można podawać z konfiturą.

Udanej zabawy z przepisem!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!